Jurnalul orei 17, 7 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 7 aprilie 2022, 18:11 | 731

Prezentat de Vasile Luchianu

Astăzi este Buna Vestire, o sărbătoare cu roșu în vechiul calendar bisericesc. Creștinii care țin postul Paștelui au ”dezlegare la pește”. În piețele și magazinele din Chișinău, oamenii au făcut coadă la tarabele sau rafturile cu pește. În pofida scumpirilor, mulți au optat pentru peștele viu, iar alții s-au mulțumit cu pește congelat.

Persoanele care fug de războiul din Ucraina, au protecție temporară în spațiul comunitar sau în imediata vecinătate. Un bilanț recent arată că începând cu 24 februarie, Ucraina a fost părăsită de aproximativ patru milioane de oameni. Mulți refugiați au ajuns în Occident, trecând prin Republica Moldova. Uniunea Europeană încearcă pe toate căile să atenueze consecințele umanitare ale războiului declanșat de Moscova.

Vestul Ucrainei a devenit loc de refugiu pentru locuitorii din centrul, sudul și, mai ales, estul țării, unde rușii ucid și distrug tot ce văd. Vechiul oraș Lvov a scăpat până acum cu doar un bombardament, în care rușii au țintit un depozit de combustibil. Din fericire, fără victime. Relativ departe de oroarea războiului, lumea ajunsă în Lvov încearcă să își trăiască viața. Urmăriți un reportaj semnat de trimisul nostru special în Ucraina, Dumitru Garcaliuc.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie