Ucrainenii rezistă și vor victorie
Externe 5 decembrie 2022, 20:17 | 358

A fost alertă de raid aerian în cea mai mare parte a Ucrainei astăzi. Multe orașe se confruntă cu întreruperi de curent în urma recentelor atacuri cu rachete ale Rusiei. În Lvov, lumea încearcă să se adapteze situației, scrie AFP. Președintele Volodimir Zelenski subliniază că trebuie făcut totul pentru a trece de această iarnă.

Aceasta este atmosfera din orașul Lvov. Oamenii își fac cumpărăturile în beznă. Deși este întuneric și în restaurante sau baruri, oamenii încearcă să se adapteze.

Iar într-un sat din vestul Kievului, oamenii încă resimt consecințele ocupației ruse, care a fost la începutul invaziei. Casa acestei femei a ars și deși e un frig accentuat afară, ea nu se plânge și nu își dorește decât victoria Ucrainei.

Acestea sunt consecințele lăsate de trupele ruse: distrugeri. Nici casa femeii din imagini nu mai există.

Președintele Ucrainei subliniază că deși este o iarnă grea, se va trece și peste ea prin unitate.

VOLODIMIR ZELENSKI: "Dar totuși, această iarnă merită percepută nu ca un test, ci ca un timp - un timp care ne aduce mai aproape de principalul lucru - de victorie. Fiecare dintre aceste 90 de zile de iarnă. Inamicul chiar speră să folosească iarna împotriva noastră: să facă iarna rece și partea grea din teroarea lui. Trebuie să facem totul pentru a rezista în această iarnă, oricât de greu este. Și vom îndura. A îndura iarna aceasta înseamnă a apăra totul."

În ultima perioadă, Rusia a lansat atacuri masiv cu rachete asupra Ucrainei, lăsând oamenii fără electricitate. În noiembrie a avut de suferit și Republica Moldova, rămânând câteva ore fără lumină. Au trecut deja nouă luni de când Moscova a declanșat un război neprovocat în Ucraina, cauzând moarte și distrugând infrastructura țării. Vladimir Putin a recunoscut bombardarea Ucrainei, dar a negat atacurile asupra civililor, deși imaginile demonstrează contrariul. NATO și mai mulți oficiali ai Uniunii Europene au condamnat atacurile rușilor și au reiterat sprijinul lor pentru Ucraina.

Opinia ta contează. Comentează!