Jurnalul orei 17, 2 Februarie
Jurnalul orei 17:00 2 februarie 2023, 17:35 | 952

Prezentat de Vasile Luchianu

Parlamentul a aprobat prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile, în legătură cu războiul din Ucraina și crizele multiple prin care trece Republica Moldova. Comuniștii și socialiștii au părăsit sala, în semn de protest, nu înainte ca să blocheze tribuna centrală. Deputații Partidului Șor au anunțat încă de dimineață că vor boicota ședința legislativului din cauza intenției de prelungire a stării de urgență. Chiar și așa, vicepreședintele formațiunii, Marina Tauber, și-a făcut apariția în sala de plen în momentul dezbaterii proiectului. Ea a venit cu o pereche de cătușe pentru premierul Natalia Gavrilița.

Au început deconectările de la curent electric la „Apă Canal Chișinău”. Întreprinderea afirmă că mai mulți locuitori de la Botanica și Telecentru, în special cei care stau la bloc, vor avea de suferit. În câteva clădiri, apa în rețea nu mai are presiune și nu ajunge la consumatori. ”Premier Energy” anunță că lumina a fost stinsă doar în blocul administrativ al instituției și asta nu are cum să afecteze sistemul de apeduct. Primarul Ion Ceban cere Guvernului să acopere datoria pe care o are ”Apă Canal Chișinău”.

Un bărbat s-a dat drept expert al unei organizații internaționale și, sub pretextul inițierii unui acord de parteneriat, a obținut nouă automobile, pe care ulterior le-a vândut. Individul a fost reținut.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie