Patrula Jurnal TV, 14 Martie

Prezentată de Vlad Marcoci

Unele discoteci din Chișinău sfidează restricțiile sanitare și organizează petreceri cu ușile închise. Peste o sută de tineri s-au ales cu amenzi, după ce au fost surprinși de poliție, la ceas de noapte, în incinta unui local de pe strada Nicolae Dimo. Petrecăreții se înghesuiau la mese și trăgeau din narghilea. Când mascații au dat buzna, muzica s-a oprit, iar unii au încercat să se ascundă sau să-și acopere fața. Administratorul localului s-a dat în spectacol și a insultat jurnaliștii, fapt pentru care a fost reținut de poliție.

Chef s-a dat nu doar în discoteci. La instituțiile de stat a fost la fel de...vesel. Procuratura Generală va iniția o anchetă internă, privind o petrecere nocturnă, cu alcool, în clădirea Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze Speciale. Cheful a fost surprins de către reporterii portalului anticoruptie.md. Printre cei vizați sunt procurorii Alexandu Zgureanu și Dumitru Plămădeală. Când a înțeles că este filmat, acesta din urmă a luat-o la sănătoasa.

Jurnal TV a intrat în posesia unor noi materiale, exclusive, care confirmă comportamentul vulgar al șefului adjunct de la Administrația Națională a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, arestat preventiv. Foști angajați ai ANP susțin că, în pușcării, unii deținuți au o influență mai mare decât reprezentanții instituției. Redacția noastră a obținut imagini video și fotografii, care demonstrează că deținuții cu "autoritate" nu se supun regulilor. Mai mult, aceștia se bucură de facilități și condiții de lux, în timp ce unii stau în condiții mizerabile, iar pentru asta Republica Moldova este condamnată la CEDO.

Opinia ta contează. Comentează!