Jurnalul orei 17, 29 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 29 aprilie 2022, 18:53 | 1264

Prezentat de Vasile Luchianu

Autoritățile din Autonomia Găgăuză sfidează legile aprobate de Chișinău. Adunarea Populară de la Comrat a adoptat unanim o decizie care permite purtarea panglicii bicolore, interzisă prin lege de Parlamentul Republicii Moldova. Deputatul local Alexandr Diulgher a menționat că actul votat de aleșii de la Comrat corespunde legislației locale și s-a declarat convins că, pe 9 mai, găgăuzii vor veni la festivități cu panglica Sf. Gheorghe prinsă la piept. Documentul votat ar urma să fie promulgat de bașcanul Irina Vlah.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și consilierul prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, Dorin Recean, s-au întâlnit aseară, la Varnița, cu liderul separatist Vadim Krasnoselski. Biroul pentru Politici de Reintegrare nu a comentat în niciun fel această întrevedere, dar Președinția ne-a spus că ”discuția a vizat situația curentă de securitate din regiune”.

Uniunea Europeană este solidară cu Republica Moldova și își reiterează sprijinul neclintit pentru suveranitatea și integritatea teritorială a țării. Este declarația oficială a UE după exploziile din stânga Nistrului, distribuită de șefului diplomației europene, Josep Borrell.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie