Se pregătește fraudarea scrutinului din 15 noiembrie
Politic 6 noiembrie 2020, 19:53 | 7159

Se pregătește fraudarea scrutinului din 15 noiembrie. Avertismentul vine din partea deputatului Oazu Nantoi. Potrivit lui, oameni influenți din stânga Nistrului ar fi telefonați de angajații Președinției care îi invită la o discuție despre aducerea alegătorilor din regiunea transnistreană la secțiile de votare. Nantoi a făcut dezvăluirile în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV. Reprezenatnții Președinției nu ne-au oferit vreun comentariu.

OAZU NANTOI, deputat PAS: "De la Președinție sunt telefonate persoane concrete din stânga Nistrului. N-am să dau numele, dar în caz de vreun dosar penal o să-l dau. Aceștia sunt rugați să viziteze Președinția pentru o discuție. Aceștia sunt oameni. Sunt oameni cu relații, care pot, contra unei anumite sume de bani, să aducă mai multă lume, cu o singură condiție, să fie votat Igor Dodon”."

Deputatul a mai precizat că, în timpul primului tur al alegerilor prezidențiale, a făcut deserviciu pe podul care leagă cele două maluri ale Nistrului în regiunea orașului Rezina și „a contemplat” fluxul de mașini și microbuze care aduceau alegători din regiunea transnistreană.

OAZU NANTOI, deputat PAS: "Așa zisa administrație de la Tiraspol a introdus 37 de posturi ilegale. Ei tot timpul strigă că RM este un „stat vecin”. Dar, iată, probabil cineva de la Kremlin i-a telefonat și administrația de la Tiraspol a decis că oamenii pot pleca, timp de o zi, în „statul vecin”. La întoarcere oamenii au fost impuși să prezinte buletinul cu ștampila „votat”, altfel trebuie să nimerească în carantină."

Prezent la emisiune, deputatul socialist Nicolae Pascaru a spus că „este o crimă” să nu permiți cetățenilor RM din stânga Nistrului să-și exercite dreptul la vot.

Nicolae Pascaru, deputat al PSRM: "Au fost cele mai cinsite alegeri. De acolo au venit și au votat și pentru Maia Sandu vreo 200 de cetățeni. Ei au dreptul constituțional să voteze."

Șefa Secției protocol și comunicare a Președinției, Carmena Lupei, nu a fost de găsit pentru o reacție. Comisia Electorală Centrală a decis deschiderea a 42 de secții de votare pentru locuitorii din regiunea transnistreană. Misiunea de observare Promo Lex a înregistrat numeroase cazuri când alegătorii transnistreni erau aduși în mod organizat la alegeri, iar pe internet au apărut mai multe imagini video din reiese că pentru votul lor s-a plătit.

Opinia ta contează. Comentează!