Jurnalul orei 19, 14 Februarie
Jurnalul orei 19:00 14 februarie 2024, 21:09 | 684

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Fermierii au protestat și astăzi în mai multe regiuni ale țării. Vama Leușeni a fost blocată din nou. Agricultorii au blocat traseul și la Cahul, iar alții și-au scos utilajele pe traseul de la Rezina. Ce spune premierul Dorin Recean despre banii pe care fermierii i-au primit deja, aflați imediat.

2. Întorsătură de situație în privința indexării pensiilor de la 1 aprilie. Acestea vor fi majorate cu 4,2% și nu cu 6%, așa cum au anunțat autoritățile în luna decembrie a anului trecut. Cine a făcut declarația, vedeți la știri.

3. Spațiul aerian al Republicii Moldova este neprotejat, iar utilajul existent poate detecta doar obiectele, care zboară la o altitudine mai mare de 2000 de metri, a avertizat astăzi premierul Dorin Recean. Autoritățile încă lucrează la crearea unei platforme de prevenire, după modelul celui din Ucraina sau România.

4. Încă o navă militară rusă a fost scufundată de forțele ucrainene. Este vorba despre Caesar Kunikov, o navă mare de debarcare, folosită pentru atacuri marine, dar și pentru transportarea trupelor și munițiilor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie