Jurnalul orei 15, 27 Iulie
Jurnalul orei 19:00 27 iulie 2022, 20:35 | 807

Prezentat de Eugenia Apostu

Starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi prelungită cu încă două luni. Un proiect în acest sens a fost aprobat astăzi de Guvern la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Ana Revenco.

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,1 a lovit miercuri insula filipineză Luzon, a anunţat Institutul Geologic al Statelor Unite. Cutremurul a avut loc la aproximativ 11 km sud-est de oraşul Dolores şi la o adâncime mică de 10 km, conform Reuters.

Volodimir Zelenski l-a desemnat astăzi pe Andrei Kostin, deputat în Rada Supremă, în funcţia de procuror general al Ucrainei. Parlamentul de la Kiev a aprobat desemnarea lui Kostin în funcţie, potrivit Reuters. Ieri, Statele Unite au cerut autorităților de la Kiev să aleagă un procuror general credibil, care să-l înlocuiască pe cel demis recent. ”Lupta împotriva corupţiei în Ucraina este cu atât mai importantă cu cât ţara aflată în război doreşte să adere la Uniunea Europeană”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie