Sandu: Sunt patru direcții importante în care nu au putut fi făcute miracole, dar în care s-a simțit un suflu nou
Politic 24 iunie 2021, 19:57 | 1174

”Sunt patru direcții importante în care nu au putut fi făcute miracole, dar în care s-a simțit un suflu nou”, a declarat astăzi președintele Maia Sandu în cadrul unui briefing la care a prezentat bilanțul primelor șase luni de la învestirea în funcție. Maia Sandu a menționat că cele cinci obiective, pe care și le-a trasat la început de mandat, pot fi duse la bun sfârșit cu ajutorul cetățenilor, pe care i-a îndemnat să iasă la vot la alegerile parlamentare anticipate.

Șefa statului a spus că, în cele șase luni de mandat, a fost preocupată în special de pandemie, criza economică, scoaterea țării din izolare internațională și de lupta împotriva corupției. Printre reușitele sale, Maia Sandu a menționat asigurarea cu vaccin a cetățenilor și recepționarea unor ajutoare semnificative din partea mai multor parteneri, precum România, Germania și Cehia.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Dacă la preluarea mandatului, țara nu avea nici măcar un plan național de imunizare aprobat și autoritățile nu făcuseră niciun efort de asigurare cu vaccin, astăzi avem acces la vaccin pentru toți. Datorită demersurilor noastre, în Republica Moldova au ajuns, până în prezent, peste un milion de doze de vaccin, inclusiv peste 400 de mii de doze oferite gratis de România și 140 de mii de doze prin Platforma Covax."

Ea a mai spus că, în perioada de referință, a pus pe masa Consiliului Suprem de Securitate cele mai răsunătoare dosare de corupție și a cerut acțiuni pentru stoparea schemelor. Șefa statului susține că a pregătit legea care să reformeze Autoritatea Națională de Integritate, legea cu privire la evaluarea extraordinară a judecătorilor și procurorilor - modificări legislative care să nu permită ascunderea valorii reale a averilor, dar și un proiect pentru simplificarea procedurilor de confiscare a averilor obținute pe căi ilegale.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Dragi cetățeni, am luptat împreună împotriva unui sistem politic toxic și corupt. Am obținut alegeri anticipate. Rezistența cetățenilor împotriva hoților a fost învingătoare. Acum avem șansa de a alege un Parlament curat care să reprezinte oamenii cu problemele lor și de a avea un Guvern stabil și competent, care să lucreze pentru rezolvarea problemelor cetățenilor."

La finalul briefing-ului, șefa statului a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

Opinia ta contează. Comentează!