Sandu: Avem nevoie de sprijinul UE
Politic 29 aprilie 2024, 20:14 | 703

Republica Moldova are nevoie de sprijinul Uniunii Europene pentru a deveni mai rezilientă, a declarat președintele Maia Sandu la Bruxelles, după Conferința anuală privind bugetul Uniunii Europene. „Suntem ținta unui război hibrid, în care câmpul de luptă este economia, spațiul informațional și sursele de energie”, a precizat Sandu.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Am făcut apel ca bugetul să fie mai flexibil, ca să putem veni cu soluții la probleme care nu pot fi anticipate din timp, iar cel mai important mesaj a fost ca investițiile Uniunii Europene să ne ajute să readucem pacea pe continent și în regiunea noastră."

În contextul apropierii zilei de 9 mai, șefa statului a fost întrebată dacă în Republica Moldova ar putea fi anumite provocări.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "În Republica Moldova toți apreciază pacea, așa că nu are cum această zi să divizeze. Dacă sunt câțiva politicieni care încearcă să separe oamenii, asta este problema lor. În rest, noi toți sărbătorim pacea. Uniunea Europeană este un proiect al păcii și mai mult, în aceste zile, când vedem ororile războiului din Ucraina cu toții recunoaștem și vrem să păstrăm pacea."

Președintele a comentat și vizitele tot mai frecvente la Moscova ale politicienilor pro-ruși din Republica Moldova. „Instituțiile statului sunt responsabile să dea o reacție”, a spus Maia Sandu.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Deja au fost făcute declarații de aceste instituții, care analizează dacă a fost încălcată legea sau nu prin declarațiile care au fost făcute la Moscova sau prin acțiunile care au urmat acestei vizite la Moscova."

În alt context, președintele s-a referit la cazul Ana-Maria din Orhei.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Chiar dacă facem eforturi pentru combaterea violenței împotriva femeii, vedem că încă avem multe de făcut și unele acțiuni țin de îmbunătățirea cadrului legal."

Pentru a combate violența în rândul femeilor se cere îmbunătățirea funcționalității instituțiilor din domeniu, a mai declarat Maia Sandu.

Opinia ta contează. Comentează!