Preţul aurului a crescut semnificativ astăzi, pe fondul temerilor provocare de pandemie
Economic 27 iulie 2020, 17:13 | 1317

Preţul aurului a crescut semnificativ astăzi. Investitorii sunt din ce în ce mai interesaţi de metalul galben pe fondul temerilor că extinderea pandemiei de coronavirus va încetini ritmul redresării economiei mondiale, dar şi al tensiunilor geopolitice dintre Statele Unite şi China.

Creşterea numărului oamenilor infectați cu noul tip de coronavirus în Statele Unite ale Americii şi în alte regiuni a afectat speranţele pentru o redresare economică rapidă şi a redus apetitul investitorilor pentru activele riscante. De asemenea, tensiunile geopolitice sprijină creşterea preţului aurului, perceput ca o investiţie de refugiu în vremuri de incertitudini.

În același timp, mai multe bănci din întreaga lume au luat măsuri agresive de relaxare monetară de când pandemia a dus la recesiunea economiei globale. Unii investitori se tem că aceste decizii ar putea duce în cele din urmă la inflaţie.

Înainte de pandemia de COVID-19, cele mai multe bănci private le recomandau clienţilor să păstreze doar o mică parte din avuţia lor sub formă de aur. În prezent, unii dintre aceşti consilieri direcţionează până la 10 la sută din portofoliile clienţilor lor spre metalul galben, pe măsură ce stimulente introduse de băncile centrale au redus semnificativ randamentele la obligaţiunile guvernamentale. În aceste condiţii, să deţii aur este mai atractiv, chiar dacă acest lucru nu aduce venit. 

Opinia ta contează. Comentează!