Jurnalul orei 15, 24 Martie
Jurnalul orei 15:00 24 martie 2022, 16:58 | 954

Prezentat de Eugenia Apostu

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat joi că România nu este în pericol. ”Românii sunt în siguranţă prin forţele sale armate şi prin NATO", a declarat Iohannis la Bruxelles, la summitul extraordinar al Alianţei Nord-Atlantice. România este apărată de cea mai mare alianţă, iar îngrijorările legate de Republica Moldova nu au o justificare, a subliniat liderul de la Cotroceni.

Statele Unite elaborează planuri de urgență în cazul folosirii, de către Rusia, a armelor de distrugere în masă în Ucraina. ”La Casa Albă se discută și despre un răspuns al Vestului în cazul în care Rusia ar decide să invadeze Republica Moldova sau Georgia”, scrie publicația The New York Times, care face trimitere la oficiali din cadrul Administrației prezidențiale de la Washington.

Moscova nu are acum niciun interes în negocierea unui armistiţiu în Ucraina, afirmă şeful diplomaţiei europene Josep Borrell. "Rusia își doreşte acum doar să ocupe teritoriu", a declarat Borrell într-un interviu pentru postul spaniol de televiziune TVE.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie