Verișoara lui Platon a fost trimisă în judecată pentru fabricarea, punerea în circulație a unui card fals și pentru spălare de bani
Justiţie 7 martie 2023, 17:49 | 510

Dosarul, în care este vizată verișoara lui Veaceslav Platon, Marina Marohina, a fost expediat judecătorilor, anunță Procuratura Anticorupție. Potrivit anchetei, Marina Marohina a fabricat și a pus în circulație un card fals, și ar fi comis infracțiunii de spălare a banilor în proporții deosebit de mari. Învinuita este de negăsit. Investigațiile au fost făcute în lipsa acesteia.

Cauza penală a fost pornită în decembrie 2020. Marina Marohina era atunci angajata unei bănci în calitate de manager operațiuni bancare. Ea ar fi emis un card bancar corporativ pe numele unui judecător al Colegiului Civil, Comercial și Contencios Administrativ al Curții Supreme de Justiție. Judecătorul a făcut parte din completele de judecată ce au examinat litigii, în care erau implicate companii controlate de persoane apropiate lui Veaceslav Platon, deciziile emise fiind nefavorabile acestuia. Cardul bancar a fost pregătit pentru a denigra imaginea publică a judecătorului.

COMUNICATUL PROCURATURII ANTICORUPȚIE: "Potrivit investigațiilor, pe numele judecătorului a fost deschis un card bancar corporativ (fals), cu euro, în cadrul AO „Trasta Komercbanka” (cu sediul în orașul Riga, Letonia) și, respectiv, un cont de depozit cu 300 de mii de dolari, care ulterior a fost extrasă prin intermediul terminalului unei bănci comerciale, de către verișoara lui Veaceslav Platon. Aceasta a efectuat 99 de operațiuni bancare a câte 3.000 de dolari fiecare."

Se arată în comunicatul Procuraturii.

Documentarea completă a fost posibilă cu sprijinul Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, urmare a schimbului de informații efectuat cu serviciul similar din Letonia, precizează sursa citată.

Pentru punerea în circulație a unui card fals legea prevede până la opt ani de închisoare, iar pentru spălare de bani - până la zece ani de închisoare. Ședințele de judecată în privința lui Veaceslav Platon, învinuit de fabricarea cardurilor bancare, sunt amânate pe bandă rulantă. În cadrul ultimei ședințe reprogramate, apărătorii lui Platon au fost amendați pentru faptul că tergiversează intenționat dosarul.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie