Autoritățile ucrainene au raportat cel mai mare schimb de prizonieri de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei
Externe 22 septembrie 2022, 20:01 | 360

Kievul anunță despre cel mai mare schimb de prizonieri, de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei. Acasă s-au întors 215 militari ucraineni, inclusiv peste 100 de apărători ai combinatului ”Azovstal”. Ministerul rus al Apărării a confirmat schimbul de prizonieri.

Potrivit președintelui Volodimir Zelenski, Rusia l-a obținut pe cumătrul lui Vladimir Putin, oligarhul Viktor Medvedciuk, acuzat de trădare de stat în Ucraina, pentru 200 de prizonieri.

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "Am schimbat un fan rus cu 200 de soldați. La început ni s-a propus să întoarcem 50 dintre oamenii noștri în schimbul unuia dintre cei care se aflau în centrul de detenție al SBU. Am vorbit. Am insistat. Numărul celor 50 a crescut la 200. Aceștia se află deja în Ucraina. Cred că este un rezultat bun."

Potrivit Kievului, 108 dintre persoanele eliberate erau membri ai regimentului ”Azov” al Gărzii Naționale Ucrainene, care a apărat orașul Mariupol și, în special, uzina ”Azovstal”. Cinci ofițeri de rang înalt din rândul apărătorilor de la Mariupol au fost schimbați cu 55 de prizonieri de război ruși. Ministerul rus al Apărării a confirmat schimbul de prizonieri cu Ucraina. În plus, printre alți cetățeni străini, cinci britanici au fost eliberați ca parte a schimbului dintre Rusia și Ucraina. Toți au fost pe teritoriul autoproclamatei republici populare Donețk.

Cel mai recent schimb de prizonieri a avut loc în iunie, atunci când 144 de soldaţi ucraineni s-au întors acasă din captivitatea rusă.

Opinia ta contează. Comentează!