CEDO a constatat că omului de afaceri Valentin Eșanu i-a fost încălcat dreptul la justiție corectă
Justiţie 31 ianuarie 2023, 19:49 | 860

Încă un proces câștigat la CEDO împotriva abuzurilor regimului Plahotniuc, care a făcut dosare la comandă. Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a constatat că omului de afaceri Valentin Eșanu i-a fost încălcat dreptul la justiție corectă. ”Republica Moldova a fost condamnată din nou pentru abuzurile din justiție”, a scris Eșanu pe facebook.

DECLARAȚIA LUI VALENTIN EȘANU: "Astăzi am obținut câștig de cauză la CEDO, care a hotărât că mi-a fost încălcat dreptul la o justiție corectă. Și din nou a fost condamnată Republica Moldova, pentru abuzurile din justiție, din cauza cărora eu personal am stat încarcerat doi ani de zile pe nedrept, abuzuri de pe urma cărora au avut de suferit și suferă în continuare oameni cinstiți. E regretabil."

Valentin Eșanu a fost eliberat din arest în iunie 2019, imediat după schimbarea guvernării. El a fost învinuit în trei dosare, după ce a vorbit, in 2014, despre monopolul la exportul metalelor feroase si neferoase din Republica Moldova. În 2014, Valentin Eșanu împreună cu mai mulți angajați ai întreprinderii pe care o conduce, a organizat o serie de proteste, cerând lichidarea monopolului la exportul metalelor. Eșanu spune că va reveni în zilele următoare cu detalii privind hotărârea CEDO.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie