Jurnalul orei 15, 24 Februarie
Jurnalul orei 15:00 24 februarie 2023, 17:05 | 594

Prezentat de Eugenia Apostu

”Am rezistat și nu avem nicio îndoială că vom câștiga". Este mesajul președintelui Volodimir Zelenski în ziua, în care se împlinește un an de când Rusia a declanșat un război condamnat pe scară largă la nivel internațional. ”Ucraina a inspirat lumea. Ucraina a unit lumea”, a declarat liderul de la Kiev.

Împlinirea unui an de la începutul agresiunii militare din partea Rusiei a fost marcată astăzi la Chișinău cu depuneri de flori la Ambasada Ucrainei. Victimele războiului declanșat de Moscova au fost comemorate de către majoritatea reprezentanților misiunilor diplomatice în Republica Moldova.

”Nu există durere mai mare decât a pierde pe cineva drag. Nu există nedreptate mai mare decât să fii invadat și ucis în propria casă”. Este mesajul de solidaritate cu poporul ucrainean al președintelui Maia Sandu. De dimineață, polițiștii de frontieră au venit la Ambasada Ucrainei, unde au adus un omagiu eroilor căzuți în războiul pornit de Rusia. Conducerea Parlamentului a decis ca scuarul legislativului să fie iluminat în culorile drapelului Ucrainei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie