Jurnalul orei 19, 17 Martie
Jurnalul orei 19:00 17 martie 2022, 20:44 | 3941

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Ambasada Rusiei își afișează preocuparea față de respectarea drepturilor rușilor din Moldova și România în timp ce, în Rusia, cetățenii pașnici, care protestează contra războiului sunt bătuți și încarcerați. Cum au reacționat autoritățile și politicienii de la Chișinău demersul public al ambasadei ruse - vă arătăm în jurnal.

Vladimir Zelenski a cerut comunităţii internaţionale să recunoască Rusia drept "stat terorist". Consiliul de Securitate al ONU se reunește în această seară în regim de urgență în legătură cu situația din Ucraina. Aseară, președintele american Joe Biden l-a numit pe Putin "criminal de război".

Funcționarii și demnitarii de stat vor fi obligați să declare valoarea reală a tuturor averilor dobândite după 2018. Ce se va întâmpla dacă vor ignora această nouă prevedere sau dacă vor încerca să o ocolească - vă spunem în jurnal.

Încă un stat-membru al Uniunii Europene susține integrarea Republicii Moldova în marea familie europeană. Este vorba de Estonia, iar anunțul a fost făcut la Chișinău de către președintele Alar Karis după întrevederea cu Maia Sandu.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie