În prezența doar a muncitorilor de la cimitir și a preotului, cadavrele a 11 persoane au fost depuse într-un șir de morminte
Externe 12 august 2022, 20:45 | 897

11 cadavre neidentificate au fost îngropate în Bucea, lângă Kiev. La câteva luni după ce rușii au ucis acolo sute de persoane, ancheta autorităților ucrainene este în derulare, iar scopul acesteia este pedepsirea fiecărui ucigaș. Ororile care au avut loc la Bucea au înspăimântat o lume întreagă.

În prezența a doar muncitorilor de la cimitir și a preotului, cadavrele a două femei și a nouă bărbați au fost depuse într-un șir de morminte. Zece dintre cadavre au fost descoperite într-o groapă comună de lângă Biserica Apostolului Andrei din Bucea, după ce trupele ruse s-au retras pe 31 martie. Al 11-lea cadavru a aparținut unei persoane care a fost împușcată și găsită în satul Cervone, la 17 km de Bucea. Cadavrele au ajuns într-un camion frigorific - fiecare ambalat în pungi de plastic și numerotat. Acest număr a fost apoi atașat unui crucifix la fiecare mormânt.

MIKHAILINA SKORIK-SHKARIVSKA, adjunctul primarului din Bucea: "Avem cadavre, care nu au fost recunoscute de rude. S-au aflat la morga din Vîșgorod."

Potrivit Consiliului local, în Bucea au fost găsite 458 de cadavre după 33 de zile de ocupație rusă. Procesul de identificare a început în aprilie.

MIKHAILINA SKORIK-SHKARIVSKA, adjunctul primarului din Bucea: "Vorbim despre 419 de persoane a căror moarte este legată de agresiunea rusă. Uneori avem greșeli în documente. Credem că numărul final și cauza morții fiecărei persoane vor fi comunicate de Poliție și procurori după investigația finală. Ancheta este în desfășurare și scopul acesteia este să fie găsit fiecare ucigaș."

Dacă rudele nu au venit să preia cadavrul, acesta se încadrează în categoria neidentificați. Există speranța că, în timp, toate cadavrele vor fi identificate datorită prelevării de probe de ADN de la fiecare. Deși imaginile vorbesc de la sine, Moscova a declarat anterior că acestea ar fi false.

Amintim că pe 1 aprilie, primarul orașului a anunțat că soldații ruși au părăsit localitatea. Ceea ce au găsit militarii ucraineni depășește orice imaginație. Preponderent, erau executați bărbați cu vârsta între 18 și 60 de ani.

Atenție, urmează imagini șocante!

Opinia ta contează. Comentează!