Peste o sută de copii merg în fiecare zi la o grădiniță, al cărei acoperiș este spart
Social 28 decembrie 2023, 17:59 | 5590

Peste o sută de copii din comuna Răzeni, raionul Ialoveni, merg în fiecare zi la o grădiniță a cărei tavan este spart. În timpul verii, părinții au renovat parțial încăperile unde merg copii lor, iar acum, după jumătate de an, tavanul a ajuns într-o stare deplorabilă din cauza precipitațiilor. Directorul grădiniței numărul unu „Ghiocel” ne-a spus că a mers de mai multe ori la primăria din sat pentru a cere sprijin pentru reparația acoperișului, dar nu a primit vreun răspuns clar.

VERONICA PETICA, părinte: "Am făcut reparație și iată că au trecut nici trecut nici trei luni, curge podul.Avem un acoperiș foarte rău. Am avut aici fetița mai mare acum șase ani și nicio schimbare. Timp de șase ani nimic. Acum al doilea copil și nicio schimbare"

AUREL PLETOSU, părinte: "Astă vară am fost și am participat la renovarea încăperilor, la împrospătarea pereților, puțin la reparație. Unde mai era mucegai de la acoperișul deteriorat a fost înlăturat. Dar, dacă ați observat, dacă ați umblat prin grădiniță, locurile unde totuși curge acoperișul, au apărut la loc. Noi am muncit practic degeaba."

Directorul grădiniței spune că această stare de lucruri durează de mult timp, dar primăria nu a intervenit în vreun fel.

NINA TESLARI, directorul grădiniței de copii numărul unu „Ghiocel”, Răzeni, Ialoveni: "S-a făcut o reparație vara aceasta. Chiar părinții au participat și cu donații, și cu lucrări. Au ajutat la lucrări, după care vedeți că deja curge..Deja apar urme de umezeală, de apă și nu e bine. Conform normelor standarte de igienă, nu e normal să fie umezeală în grădiniță.Situația noastră e de mult timp. Acoperișul nostru minim de cinci ani necesită reparație."

Primarul ne-a spus că știe despre această problemă și că, în noul an, acoperișul ar urma să fie renovat temeinic.

ION CREȚU, primarul comunei Răzeni, Ialoveni: "Da, bine. Este așa ceva. Urma să schimbăm acoperișul și anul acesta din buget am alocat un milion de lei pentru anul viitor."

Grădinița „Ghiocel” din comuna Răzeni a fost construită în urmă cu 61 de ani, iar cea mai recentă reparație a avut loc în anul 2016.

Opinia ta contează. Comentează!