Jurnalul orei 15, 12 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 12 septembrie 2023, 19:07 | 377

Prezentat de Călin Jucovschi

Examinarea șoferilor și a candidaților pentru obținerea permiselor de conducere din grupa întâi va fi efectuată de către medicul de familie. Ministerul Sănătății a aprobat un ordin în acest sens, iar noile măsuri vor intra în vigoare în data de întâi octombrie.

În ultimii 26 de ani Republica Moldova a fost condamnată de 590 de ori la Curtea Europeană a Drepturilor Omului și a fost obligată să plătească peste 22 de milioane de euro. Într-o sinteză elaborată de Centrul de Resurse Juridice din Moldova se arată că doar în 2022, CEDO a recepționat 642 de plângeri formulate împotriva Republicii Moldova.

Până în anul 2030, Republica Moldova ar putea să aibă trei interconexiuni robuste cu sistemul electroenergetic din România. Aceste interconexiuni vor permite funcționarea stabilă a sistemului energetic moldovenesc integrat în cel continental ENTSO-E. Declarațiile au fost făcute de ministrul Energiei, Victor Parlicov, la București, în cadrul „Simpozionului Român al Energiei”. Parlicov s-a referit la interconexiunile Isaccea - Vulcăneşti, care este deja în construcție, Bălţi - Suceava şi o alta în centrul Republicii Moldova, Străşeni - Iaşi.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie