Jurnalul orei 15, 6 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 6 septembrie 2023, 15:39 | 456

Prezentat de Călin Jucovschi

Mucegai pe pereți și tavan, și saltele vechi, deteriorate. Asta au găsit unii studenți ai Centrului de Excelenţă în Transporturi, care au primit drept de cazare în unul dintre căminele instituției. Supărați, tinerii au fotografiat interiorul și au publicat imaginile pe internet, în speranța că autoritățile responsabile vor reacționa în corespundere. Este vorba de cazuri singulare, afirmă administrația Centrului de Excelenţă în Transporturi. Alți studenți ne-au spus că au condiții normale de trai, dar s-ar putea și mai bine.

Un bărbat de aproximativ 45 de ani a murit, după ce a fost lovit de o mașină condusă de un ofițer al Brigăzii ”Fulger”. Accidentul s-a produs aseară, pe traseul Hâncești-Cimișlia. Victima s-a stins în drum spre spital, iar șoferul a fost reținut pentru 72 de ore.

Regimul duty-free și facilitățile fiscale care erau aplicate în acest tip de magazine au fost eliminate complet pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, agenții economici care dețin magazine la punctele de trecere a frontierelor sunt puși pe picior de egalitate cu ceilalți antreprenori care activează în regim obișnuit. Regimul duty-free, care presupune scutirea de TVA și accize, a fost eliminat în decembrie trecut din unitățile comerciale de pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău. Fără facilități rămân acum toate magazinele de acest fel de la frontierele Republicii Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie