Creangă, Carpov, Untila, propuși la ANRE
Politic 23 ianuarie 2019, 19:28 | 1658

Pe final de mandat, încă doi deputați s-ar putea alege cu o nouă funcție. Legislatorii din grupul PPEM, Ștefan Creangă, Eugen Carpov, dar și președintele Curții de Conturi, fostul deputat Veaceslav Untila, și fostul ministru al Economiei, Octavian Calmâc, în Guvernul Filip sunt candidații propuși de Comisia parlamentară economie pentru fotoliile vacante de directori ai Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Astăzi a avut loc proba interviului, ce s-a desfășurat cu ușile închise.

Pentru noile funcții au concurat 14 persoane. Ulterior, pe site-ul Parlamentului a fost publicată lista câștigătorilor concursului. S-a menționat că Ștefan Creangă, Eugen Carpov, Veaceslav Untila și Octavian Calmâc au obținut cel mai mare punctaj și candidaturile acestora urmează a fi aprobate și de Comisia juridică, și ulterior propuse plenului Parlamentului pentru votare. Totodată, încă un fotoliu la ANRE a rămas vacant, întrucât nu a mai existat vreun candidat care să acumuleze punctajul necesar. Înainte de a cunoaște rezultatele competiției, unii câștigători au declarat că vor putea face față funcției.

Rugați să comenteze opinia, potrivit căreia aceste numiri sunt politice, Creangă și Calmâc au declarat că important este ca să fie profesioniști și că ar trebui să răspundă membrii comisiei. Un alt candidat, expertul în energetică Sergiu Ungureanu a avut o altă părere.

Toate cele cinci funcții au devenit vacante după ce oficialii și-au prezentat demisia, la sfârșitul anului trecut. De menționat că la ultima ședință din sesiunea parlamentară toamnă-iarnă, ce s-a desfășurat acum o lună, în Legislativ au avut loc numiri pe bandă rulantă referitoare la ocuparea funcțiilor de conducere în câteva instituții de stat, fiind votați mai mulți deputați PD.

Opinia ta contează. Comentează!