Jurnalul orei 15, 9 Iunie
Jurnalul orei 15:00 9 iunie 2023, 21:17 | 581

Prezentat de Călin Jucovschi

Absolvenții de liceu au susținut astăzi examenul de bacalaureat la limba străină. S-au înscris peste 17 mii de candidați, dintre care aproape 13 mii au ales să exceleze la engleză. Echipa Jurnal TV a mers la centrul de bac de la Liceul ”Ion Creangă” din Chișinău. În mai puțin de două ore, au ieșit primii elevi. ”A fost ușor și așteptăm note mari”, au mărturisit aceștia.

Întreprinderea de stat „Energocom” a încheiat contracte de procurare a gazelor naturale cu două companii noi, inclusiv cu DEPA din Grecia. Anunțul a fost făcut de directorul interimar al companiei, Victor Bânzari, care a spus că negociatorii au obținut un preț foarte bun. Noile cantități de gaze vor fi utilizate pentru consumul din această vară, iar o parte va fi stocată în depozite. În cadrul conferinței de presă, Bânzari s-a referit și la declarațiile fostului primar de Bălți, Renato Usatîi, care a acuzat Energocom-ul de „incompetență și corupție”. Bânzari a spus că acestea sunt nefondate, iar atacurile sunt legate de faptul că Republica Moldova a scăpat de dependența față de Gazprom.

Au făcut coadă, cu flori și zâmbete, la poarta Ambasadei ruse din Chișinău, unde s-a dat o recepție cu ocazia Zilei naţionale a Rusiei. Se întâmplă în plin război, declanșat de Moscova împotriva Ucrainei. În curtea ambasadei au intrat multe mașini de lux, inclusiv unele cu numere de înmatriculare ale regimului de la Tiraspol. Printre cei veniți la eveniment au fost și deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, chiar dacă era oră de muncă în Parlament. ”Nu are nimic cu bombardamentele din Ucraina”, a declarat presei deputatul socialist Vlad Batrâncea.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie