Jurnalul orei 15, 19 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 19 octombrie 2023, 20:21 | 542

Prezentat de Călin Jucovschi

Parlamentul a condamnat astăzi, printr-o declarație, atacurile grupării Hamas asupra Statului Israel. Cei din opoziție s-au abținut de la includerea acestei chestiuni pe ordinea de zi, insistând pe includerea a trei amendamente. Majoritatea parlamentară le-a respins, iar acest fapt a stârnit un val de replici.

Vânzarea uzinei Topaz ar putea fi concertată de către unii factori de decizie de la Chișinău. De această părere este Olesea Stamate, președintele Comisiei juridice a Parlamentului. Subiectul a fost abordat aseară în cadrul emisiunii "Secretele puterii" de la Jurnal TV. Uzina Topaz a fost vândută pe 9 octombrie curent, contra 16 milioane de euro.

Demisia directorului Centrului Național Anticorupție este neclară, mai ales în plină campanie electorală când au loc investigații pe partea de finanțare ilegală a partidelor. Astfel a comentat deputatul PAS, Olesea Stamate, decizia lui Iulian Rusu de a pleca din funcție. Potrivit șefei Comisiei juridice a Parlamentului, demisia directorului CNA presupune și încetarea mandatului adjuncților acestuia. În aceste condiții, Parlamentul urmează să numească un nou director cu atribuții depline pentru a evita scenariul unei conduceri interimare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie