Image-Description
Partidul Nostru și Partidul Șor, campioni la cheltuieli în campania electorală. Cine urmează în TOP
Politic 14 octombrie 2019, 15:16 | 1839

Partidul Nostru și Partidul Șor a făcut, până în prezent, cheltuieli de peste 4 milioane de lei fiecare în campania electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie și sunt primele în top la acest capitol.

Astfel, conform datelor prezentate pe portalul alegeri.md, Partidul Nostru a reușit să cheltuie deja 4,11 milioane de lei, iar Partidul Șor – 4,07 milioane de lei. Urmează Partidul Socialiștilor, cu cheltuieli de peste 3,3 milioane de lei.

Cheltuieli considerabile pentru această campanie electorală au mai făcut PLDM – 1,97 milioane de lei și Blocul ACUM – 1,86 milioane de lei.

Partidul Democrat, care până recent a fost constat lider la capitolul cheltuieli, se plasează de această dată doar pe locul 6, investind în campania locale pentru aceste alegeri locale 1,25 milioane de lei.

Partea leului din cheltuielile raportate de partidele angajate în campania electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie ar fi fost folosită pentru publicitate și materiale promoționale.

Venituri și cheltuieli ale partidelor în campania electorală

Cele mai mari venituri, de altfel, le afișează PSRM – 6,49 milioane de lei, pe care le-ar fi obținut exclusiv din „mijloace proprii”. La rândul său, Partidul Șor arată venituri de 4,8 milioane lei, care afirmă că provin doar din „donațiile persoanelor fizice din țară”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie