Jurnalul orei 15, 28 Iulie
Jurnalul orei 15:00 28 iulie 2022, 16:07 | 668

Prezentat de Eugenia Apostu

Decizie judiciară fără precedent în istoria jurnalisticii din Moldova! Proprietarul postului de televiziune Jurnal TV și realizatorul emisiunii ”Vânturile, Valurile”, Val Butnarul, a fost sancționat cu 4500 de lei și lipsit de dreptul de a practica activități în televiziune și radio pe o durată de șase luni. Decizia a fost luată de magistratul Judecătoriei Buiucani, Elena Ungureanu. Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor după ce Jurnal TV a realizat o investigație despre un fost polițist care ar fi fost implicat în contrabanda cu țigări. Este un atac direct la libertatea presei și libertatea de exprimare, iar acest caz ar trebuie să devină subiect de discuții publice, a reacționat Val Butnaru.

Deputații puterii consideră că șeful adjunct al Biroului Pentru Reintegrare, Nicolai Țveatcov, care a vorbit marți despre o eventuală federalizare a Republicii Moldova, trebuie demis din funcție. ”Locul lui este la Moscova, nu în fotoliul de șef adjunct al Biroului”, a replicat astăzi președintele Parlamentului, Igor Grosu. Țveatcov a refuzat să comenteze această afirmație.

Un șofer, cetățean al Republicii Moldova, a murit într-un accident rutier, pe o șosea din Bulgaria. Omul era la volanul unui camion, care a luat foc după ce s-a ciocnit cu o altă mașină de mare tonaj. Potrivit portalului Gagauzinfo.md, șoferul decedat este originar din Vulcănești.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie