Reniță va depune o contestație pe numele lui Stoianoglo pentru refuzul de a investiga dosarul culiocul
Justiţie 1 iulie 2020, 21:19 | 1046

Deputatul Platformei DA Iurie Reniță anunță că va contesta ordonanța Procuraturii Anticorupție de a nu iniția urmărire penală pe cazul înregistrărilor video, în care Igor Dodon ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o pungă cu bani. Reniță promite să apeleze la instanțele europene sau internaționale, dacă procurorii vor mușamaliza acest caz. ”Este un drept procesual și unica metodă corectă”, a replicat Procuratura Generală.

Deputatul Platformei DA consideră că Procuratura Generală și structurile sale specializate nu au reușit să se debaraseze de influența factorilor politici, referindu-se la secvențele video care presupun acte reale de corupție. Mai mult, Iurie Reniță susține că procurorul general Alexandr Stoianoglo ar face jocurile lui Igor Dodon și ale Partidului Socialiștilor.

Deputatul Platformei DA îi cere procurorului general să anuleze ordonanța privind refuzul în pornirea urmăriri penale, emise de Procuratura Anticorupție, ca fiind ilegală, să pornească urmărirea penală pe faptul coruperii pasive și, în cele din urmă, să-l informeze despre examinarea contestației. Reniță afirmă că dacă va avea loc mușamalizarea cazului cu înregistrarea video, el va anunța instanțele internaționale și partenerii strategici ai Republicii Moldova. Procuratura Generală a reacționat la contestarea lui Iurie Reniță.

PROCURATURA GENERALĂ: Este un drept procesual și unica metodă corectă și legală de a contesta orice hotărâre cu care autorii denunțurilor sunt în dezacord. Despre modul și termenul de contestare a deciziilor, Procuratura de fiecare dată informează părțile cointeresate. // sursa: procuratura.md

Amintim că la sfârșitul lunii mai, deputatul Iurie Reniță a publicat un video cu o întâlnire dintre Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc. Acesta îi întinde o pungă, unde se presupune că ar fi bani. Într-un comentariu, Igor Dodon afirma că este vorba de un fals. Ulterior, Procuratura Anticorupție a încetat investigarea cauzei penale, pe motiv că „nu ar întruni elementele vreunei infracțiuni”. 

Opinia ta contează. Comentează!