Amânări pe bandă rulantă în dosarul celor șapte indivizi, care urmau să organizeze dezordini în masă în timpul protestelor stradale
Justiţie 12 septembrie 2023, 17:35 | 7299

Amânări pe bandă rulantă în dosarul celor șapte indivizi, care urmau să provoace dezordini în masă în timpul protestelor organizate de Partidul Șor, declarat neconstituțional.

Astăzi urma să aibă loc o nouă ședință la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Avocații inculpaților întârzie însă la ședințele de judecată sau spun că sunt în imposibilitate de a se prezenta în instanță, ceea ce s-a întâmplat deja a treia oară. Unul dintre aceștia a fost penalizat astăzi cu două mii de lei de către judecătorul Sergiu Stratan, în a cărui gestiune se află dosarul. Inculpatul, Andrei Baciurin, născut la Bălți, dar care, potrivit procurorului, locuia în Rusia și care ar fi persoana responsabilă de instruirea grupului pentru organizarea destabilizărilor, se află în continuare în arest în Penitenciar. În privința celorlalți șase inculpați este menținută măsura preventivă - control judiciar. Potrivit rechizitoriului, șapte persoane sunt acum pe banca acuzaților. Tinerii urmau să fie remunerați cu sume bănești pentru participarea la protestele stradale ale Partidului Șor. Mai exact, aceștia urmau să rupă cordonul polițiștilor și să organizeze destabilizări.

Opinia ta contează. Comentează!