Jurnalul orei 15, 24 Iunie
Jurnalul orei 15:00 24 iunie 2021, 18:30 | 981

Prezentat de Adrian Prodan

După două săptămâni de ședințe judiciare și după jumătate de zi de consultări între membrii Comisiei Electorale Centrale și reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, CEC a mai adăugat doar patru secții de votare pentru diaspora la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Autoritatea electorală a emis aseară o nouă hotărâre prin care a stabilit că, în afara țării, vor fi amenajate 150 de secții, nu cel puțin 190, așa cum a decis Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție.

Modul în care au fost constituite secțiile de votare de peste hotare, dar și alte probleme din procesul electoral, pot pune în pericol integritatea scrutinului parlamentar din 11 iulie. Este atenționarea exprimată de Asociația Promo-LEX în cadrul celui de-al patrulea raport de monitorizare a alegerilor. Decizia Comisiei Electorale Centrale de a deschide doar 150 de secții de votare peste hotare a intrat și în vizorul analiștilor politici.

Republica Moldova a mai pierdut un dosar la CEDO. Guvernul de la Chișinău trebuie să dea 9000 de euro, drept prejudiciu moral, unei victime a sistemului penitenciar. Despre acest lucru anunță Asociația Promo-Lex. Deținutul a reclamat că a fost umilit de către gardienii Penitenciarului nr.2 Lipcani.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie