Un tablou realizat de artistul Banksy a fost vândut marţi cu aproape 30 milioane de dolari
Monden 24 martie 2021, 20:12 | 1308

Un tablou realizat de artistul Banksy, ce înfăţişează un băieţel care alege să se joace cu o păpuşă-infirmieră supererou în locul unor figurine reprezentându-i pe Batman şi Spiderman, a fost vândut marţi cu aproape 30 de milioane de dolari. Este un record la licitaţie pentru evazivul artist stradal britanic, relatează Reuters.

Intitulată "Game Changer", lucrarea realizată în semn de omagiu adus lucrătorilor din prima linie din cadrul Serviciului Naţional de Sănătate din Marea Britanie pentru efortul depus împotriva pandemiei COVID-19, a fost dezvăluită în luna mai a anului trecut la un spital universitar. Opera de artă alb-negru prezintă un băieţel, care ridică în aer o jucărie reprezentând o asistentă medicală, cu braţul întins şi cu pelerină, în timp ce supereroii tradiţionali Batman şi Spiderman zac într-un coş de gunoi.

Cu taxele adăugate, preţul final se ridică la aproape 17 milioane de lire sterline, un record mondial la licitaţii pentru Banksy, potrivit Christie's. Valoarea estimată iniţial a operei de artă a fost de până la 3 milioane și jumătate de lire sterline. Christie's a declarat că încasările vor fi direcţionate către "susţinerea bunăstării personalului şi pacienţilor Spitalului Universitar Southampton".

Licitaţia care a avut loc marţi în Marea Britanie a marcat împlinirea unui an de la momentul, la care premierul Boris Johnson a instituit primul lockdown naţional. Regatul Unit a păstrat un minut de reculegere în memoria celor peste 126.000 de persoane decedate din cauza pandemiei.

Opinia ta contează. Comentează!