Socialistul Marcel Cenușă a fost demis din funcția de președinte al raionului Cahul
Politic 16 mai 2022, 19:35 | 565

Socialistul Marcel Cenușă a fost demis din funcția de președinte al raionului Cahul. ”Pentru” au votat 24 de consilieri ai fracțiunii PAS, cei neafiliați și cei independenți. Consilierii din PSRM au votat ”împotrivă”. Marcel Cenușă este acuzat că ar fi prejudiciat bugetul raional cu peste un milion de lei în baza unor achiziții trucate. Socialiștii îi acuză pe cei din PAS că au preluat abuziv conducerea raionului.

Imediat ce s-a votat pentru demisia lui Marcel Cenușă, a fost pusă la vot și demisia vicepreședintelui raionului Cahul, Valentina Șevcenco.

Noul președinte al Consiliului Raional Cahul a fost ales Nicolae Dunas, din rândurile fracțiunii PAS.

NICOLAE DUNAS, președinte ales al Consiliului Raional Cahul: "Eu consider că în activitatea mea de antrenor și antreprenor am dat dovadă de abilitățile de manager și probabil că asta și i-a determinat."

L-am întrebat pe noul șef al Consiliului Raional Cahul de ce a fost demis și vicepreședintele consiliului raional.

NICOLAE DUNAS, președinte ales al Consiliului Raional Cahul: "-Să ne spuneți de ce a fost demis vicepreședintele? -Motivul? -Da. -Nu l-am invocat eu, nu cunosc detalii. -Ați votat pentru demisie? -Cu siguranță, da! -Ați votat pentru ceva ce nu cunoașteți? -Votul meu a fost demisia vicepreședintelui pentru că aceasta a fost comunicarea în echipă și nu este corect să spun motivele pentru că cineva le poate lua ca bază pentru alte lucruri."

Imediat după ce au fost votate cele două demisii, consilierii fracțiunii PSRM au părăsit sala de ședințe în semn de protest.

PSRM a plasat un comunicat în care acuză Partidul Acțiune și Solidaritate că a preluat abuziv conducerea raionului Cahul.

REACȚIA PSRM: "Astăzi, regimul Sandu a comis o nouă fărădelege, prin votul ilegal al consilierilor PAS în Consiliul Raional Cahul. În baza unui dosar penal vădit inventat, aleșii din PAS au preluat, prin atac de tip rider, conducerea raionului. Avem informații că s-au făcut multe presiuni, s-a recurs la șantaj în raport cu mai mulți consilieri neafiliați, pentru a susține această schimbare abuzivă."

Pe 4 aprilie curent, Marcel Cenușă, a fost reținut alături de alte opt persoane, între care și funcționari publici. Ei sunt bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul raional cu peste un milion de lei, urmare a unor achiziții trucate. Suspecții ar fi semnat anticipat contracte pentru reparația și întreținerea unor obiecte publice, favorizând agenții economici, pe care i-ar fi gestionat din umbră. Mai mult, făcând abuz de funcțiile pe care le dețin și urmărind interese personale, funcționarii ar fi transferat bani pe conturile agenților economici, chiar dacă lucrările nu au fost finalizate. Iar primarul unei localități din Cahul, ar fi fost convins să semneze mai multe contracte de valoare mică pentru diverse lucrări de reparații și întreținere, cauzând astfel prejudicii considerabile bugetului local. El ar fi acceptat recompense în schimbul favorizării unor agenți economici, gestionați din umbră de șefi din Consiliul raional Cahul.

Opinia ta contează. Comentează!