Ședința forului legislativ a eșuat și astăzi
Politic 3 iulie 2020, 19:02 | 1320

Ședința forului legislativ a eșuat și astăzi. În sala de plen s-au prezentat doar parlamentarii PSRM și ai PD - 49 la număr. În timp ce deputații puterii spun că opoziția, dar și cea controlată de Andrian Candu și Ilan Șor, și-ar fi unit forțele pentru a destabiliza situația din Republica Moldova, legislatorii din Platforma DA și din PAS precizează că n-au participat la ședință deoarece premierul Ion Chicu a încercat și azi să-și asume răspunderea pe proiectul rectificării bugetului, care ar fi, de fapt, un demers cu miză electorală”.

Slusari mai spune că proiectul modificării Bugetului, pe care Guvernul vrea să-și asume răspunderea, ridică și alte semne de întrebare, inclusiv în ceea ce ține de deficitul bugetar uriaș sau neclaritățile privind majorarea reală a salariilor, de care ar putea să beneficieze medicii.

Ceea ce n-a spus deputatul Batrâncea este că proiectul Guvernului prevede o nouă creștere a deficitului bugetar cu alte peste 1,3 miliarde de lei, bani a căror acoperire este incertă - asistența financiară europeană și creditul rus. Astfel, deficitul bugetului public național ar urma să ajungă la 17,5 miliarde de lei.

Precizăm că Ion Chicu a declarat aseară, într-o emisiune TV, că dacă blocajul din Parlament va continua, iar el nu-și va putea prezenta proiectul de asumare a răspunderii în fața deputaților, atunci ar urma să-și prezinte demisia. La ședința de azi a Guvernului, Chicu a apărut însă bine dispus și a declarat că va insista și că va merge la Parlament ori de câte ori va fi nevoie.

Opinia ta contează. Comentează!