Jurnalul orei 17, 21 Mai
Jurnalul orei 17:00 21 mai 2021, 18:19 | 1370

Prezentat de Vasile Luchianu

Agricultori din diferite colțuri ale țării au venit astăzi la Chișinău la adunarea generală a fermierilor. Aceștia ne-au spus că nu au primit nici până azi motorina promisă de autorități, iar compensațiile și subvențiile le-au fost oferite doar parțial. Scopul întâlnirii a fost evaluarea anului agricol 2020, marcat de o secetă cumplită. Agricultorii au vrut să stabilească noi strategii pentru dezvoltarea sectorului agricol, așa că i-au invitat la eveniment și pe ministrul demisionar al Agriculturii, dar și pe șeful Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură. Ambii oficiali au ignorat însă evenimentul.

Confruntarea dintre Israel și mișcarea palestiniană Hamas, în Fâșia Gaza, a încetat în noaptea de joi spre vineri. Armistițiul a intrat în vigoare la ora 02:00. Statele Unite consideră că palestinienii și israelieni merită să trăiască în mod egal în siguranță și să se bucure în mod egal de libertate, prosperitate și democrație.

Natalia Gordienko a reușit să se califice în marea finală a concursului Eurovision, care va avea loc mâine, 22 mai. Reprezentanta Republicii Moldova a evoluat aseară la Rotterdam, în cea de-a doua semifinală a concursului, cu piesa „Sugar”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie