Jurnalul orei 17, 25 Noiembrie
Jurnalul orei 17:00 25 noiembrie 2021, 17:00 | 1188

Prezentat de Vasile Luchianu

Procuratura Anticorupție va examina veridicitatea informațiilor primite de la la SIS privind averea judecătorilor Dorel Musteață și Nina Cernat. Subiectul a devenit scandalos după ce ieri, SIS-ul a confirmat mai întâi autenticitatea unui document publicat de către fostul deputat Alexandr Slusari, iar apoi a constatat că acuzațiile aduse celor doi judecători nu sunt probate.

Șoferii de microbuze și autobuze au protestat în Piața Marii Adunări Naționale. Ei cer autorităților fie să scumpească biletele de călătorie pentru pasageri, fie să ofere subvenții sau să întoarcă accizele la procurarea combustibilului. Transportatorii susțin că în ultima perioadă au crescut considerabil prețurile pentru carburanți precum și cele pentru serviciile de deservire tehnică, dar și pentru asigurare auto. Oamenii se plâng că activează în pierdere și cer intervenția autorităților.

Proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2022 a fost aprobat, astăzi, de deputații puterii, în prima lectură. Potrivit documentului, veniturile la bugetul de stat vor constitui, în anul viitor, 50,1 miliarde de lei, cheltuielile sunt estimate la 65,2 miliarde de lei, iar deficitul bugetului de stat este estimat la suma de 15,1 miliarde de lei. Sunt prevăzute majorări salariale pentru mai multe categorii de bugetari, însă, deputații din opoziției s-au arătat revoltați că anumiți funcționari, între care și deputații, vor beneficia de creșteri mai mari decât profesorii. Au urmat replici acide și acuzații reciproce.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie