Jurnalul orei 17, 4 August
Jurnalul orei 17:00 4 august 2022, 21:50 | 1041

Prezentat de Eugenia Apostu

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat astăzi noul tarif pentru gazele naturale. Astfel, cetățenii vor trebui să achite 22 de lei și 99 de bani cu TVA inclus pentru un metru cub de gaze naturale - cu peste patru lei mai mult decât în prezent. Moldovagaz a cerut însă 29 de lei și 48 de bani.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică a scăpat de o mare problemă. 15 subdiviziuni ale ANSP au primit astăzi câte o mașină special pentru transportarea probelor de laborator și a vaccinurilor. Mașinile vechi erau mai mult prin reparații, decât în lucru. În unele centre regionale al ANSP nici nu există mașină, care să asigure procesul de colectare a probelor.

Săpături arheologice în centrul Chișinăului. Istoricii încearcă să găsească urmele unei vechi cetăți, construite în perioada războaielor ruso-turce. Primele lucrări deja au început. Cot la cot cu studenții, muncesc de zori și cercetătorii științifici pentru a reconstrui o parte a istoriei orașului. Este pentru prima dată când sunt alocați bani din bugetul municipal pentru săpături arheologice.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie