Celebra actriță, Draga Olteanu Matei a decedat în cursul nopţii de marţi spre miercuri
Cultură 18 noiembrie 2020, 15:29 | 1984

A murit Draga Olteanu Matei. Celebra actriță a decedat în cursul nopţii de marţi spre miercuri, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului "Sf Spiridon" din Iaşi, unde era internată Draga Olteanu. Ea a împlinit 87 de ani pe data de 24 octombrie.

Draga Olteanu Matei, actriță: "Cum să spun. Eu nu am fost superbă niciodată. Eu am fost un om ca dovadă că niciodată nu m-am fardat. Că niciodată nu am umblat după haine la modă."

Draga Olteanu Matei s-a născut la Bucureşti, în 1933. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ''I.L. Caragiale'' în 1956. În perioada 1957-1990, a jucat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. Membră a Generaţiei de Aur a teatrului românesc şi cu o carieră, care se întinde de-a lungul a 55 de ani, actriţa Draga Olteanu Matei a încântat spectatorii, interpretând zeci de personaje în filme, spectacole de teatru şi scenete TV. Contribuţia adusă teatrului şi cinematografiei a fost recunoscută prin numeroasele premii. În 2002, i-a fost acordată distincţia Ordinul Naţional ''Steaua României'' pentru dăruirea cu care a servit scena şi cultura românească. Începând din 2011, Draga Olteanu Matei are o stea pe Aleea Celebrităţilor din Bucureşti.

În 2014, i-a fost înmânat, de către principesa Margareta, Ordinul ''Coroana României'' în grad de Ofiţer, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Holul de Onoare al Castelului Peleş din Sinaia.

Opinia ta contează. Comentează!