Jurnalul orei 17, 19 Iulie
Jurnalul orei 17:00 19 iulie 2022, 19:10 | 910

Prezentat de Vasila Luchianu

Învinuit de corupție și trădare de patrie, Igor Dodon ar putea fi lipsit de dreptul de a discuta cu jurnaliștii în perioada aflării în arest la domiciliu. Procurorii au venit deja cu o astfel de solicitare în instanța de judecată, iar o decizie va fi luată mâine. Se întâmplă după ce fostul lider socialist a oferit deja două interviuri din arest la domiciliu. Procurorii spun că, deși ar fi trebuit să fie informați despre faptul că Dodon ar urma să primească jurnaliști, acest lucru nu s-a întâmplat.

După ce a stat o lună și jumătate în izolator, iar apoi - mai puțin de o lună - în arest la domiciliu, fostul deputat Sergiu Sârbu a fost eliberat provizoriu, sub control judiciar. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chișinău pe 23 iunie, dar acest lucru a devenit cunoscut abia acum. Informația a fost confirmată pentru Jurnal TV de către reprezentantul Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

La aproape o lună de când Republica Moldova a obținut statutul de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, puțini oameni cunosc despre acest lucru. În satele din raionul Ungheni, relativ aproape de Chișinău, mulți localnici au aflat noutatea de la noi. Unii sunt de-a dreptul sceptici, alții - optimiști. Am întâlnit și dintre cei, care nu prea înțeleg multe, dar știu una: în Europa viața e mai bună, salariile sunt mai mari, iar justiția e corectă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie