Jurnalul orei 15, 1 Mai
Jurnalul orei 15:00 1 mai 2023, 21:04 | 467

Prezentat de Călin Jucovschi

Candidatul Partidului Șor, Evghenia Guțul, și candidatul independent Grigorii Uzun vor lupta, pe 14 mai, în turul doi al alegerilor pentru funcția de bașcan al autonomiei găgăuze. Comisia electorală de la Comrat anunță că niciun candidat nu a reușit să obțină mai mult de 50% din voturi pentru a câștiga din primul tur. Unii alegătorii spun că au votat pentru un viitor prosper al regiunii, iar alții vor relații tot mai strânse cu Rusia.

Deputatul Partidului Șor Marina Tauber a fost reținută pe Aeroportul Internațional Chișinău. Aceasta se îndrepta spre Israel, acolo unde se află și liderul formațiunii, Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare. Potrivit Procuraturii Anticorupție, la baza reținerii a stat ordonanța procurorului emisă tot astăzi ca urmare a faptului că Tauber a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința ei. Avocatul Marinei Tauber spune că este vorba despre un abuz al procurorilor.

Persoanele care participă la acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova și amenință suveranitatea și independența țării noastre, statul de drept, stabilitatea sau securitatea statului vor fi sancționate. O decizie în acest sens a fost luată de Consiliul Uniunii Europene. Președintele, Maia Sandu, a subliniat că, urmare a acestei hotărâri a Uniunii Europene, măsurile restrictive ar putea fi aplicate și persoanelor implicate în deturnarea de fonduri publice sau celor care ar fi în măsură să afecteze grav activitatea instituțiilor statului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie