Jurnalul orei 17, 1 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 1 aprilie 2022, 18:12 | 1348

Prezentat de Vasile Luchianu

Statul va rambursa agricultorilor doar 30% din accizele la motorină. Acestea sunt posibilitățile bugetare la prima etapă. Despre aceasta a comunicat astăzi ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, în cadrul unei conferințe de presă. Banii vor fi disponibili pentru agricultori imediat după aprobarea deciziei la Guvern, cel mai probabil săptămâna viitoare.

Încă un incendiu puternic de vegetație a izbucnit aseară în localitatea Leușeni, raionul Hâncești. Din cauza vântului puternic, flăcările s-au extins rapid și au afectat aproximativ 100 de hectare de teren. Victime nu au fost raportate, dar efortul pompierilor a fost unul consistent.

Armata ucraineană a reușit să alunge ocupanții ruși din 28 de localități din regiunea Kiev și Cernigov. Anunțul a fost făcut de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. Este cea mai mare contraofensivă a militarilor ucraineni de la invazia din 24 februarie. Se întâmplă în contextul în care Moscova își regrupează de câteva zile forțele, iar o parte a militarilor ruși au părăsit nordul Ucrainei. Printre localitățile care au fost eliberate se numără Sloboda și Lukașovka, de lângă orașul Cernigov. Localnicii de acolo i-au întâmpinat cu lacrimi în ochi pe soldații ucraineni. Alții au povestit că militarii ruși conduceau în stare de ebrietate prin localitate.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie