Image-Description
Secretarul american pentru Securitate Internă a demisionat
Externe 8 aprilie 2019, 12:00 | 990

Kirstjen Nielsen, secretarul american pentru Securitate Internă, a demisionat duminică, iar presa americană susține că gestul vine pe fondul unor nemulțumiri ale președintelui Donald Trump față de modul în care aceasta a gestionat criza migranților de la granița cu Mexicul.

Președintele american a anunțat duminică, prin intermediul unei postări pe Twitter, că Nielsen nu va mai ocupa acest post și i-a mulțumit pentru activitatea de până acum. „Secretarul pentru Securitate Internă, Kirstjen Nielsen, va părăsi postul și vreau să îi mulțumesc pentru activitatea de până acum”, a postat Donald Trump. De asemenea, el a mai anunțat că funcția va fi preluată de actualul comisar pentru Vămi și Protecția Frontierelor, Kevin McAleenan.

Mai mulți oficiali de rang înalt au declarat pentru CNN că Nielsen a avut o întâlnire la Casa Albă cu Donald Trump, în cadrul căreia planificase să discute situația de la granița cu Mexicul și să găsească soluții pentru această problemă. Potrivit uneia dintre surse, aceasta nu ar fi plănuit, inițial, să demisioneze.

Potrivit Mediafax, președintele american și-a exprimat în mai multe rânduri nemulțumirea față de activitatea lui Nielsen, susținând că nu ar fi făcut destul pentru a securiza granița și nu ar fi făcut pași suficienți pentru înăsprirea legilor privind imigrația, mai susține CNN.

Președintele Trump a anunțat în mai multe rânduri pe durata mandatului său că dorește să închidă frontiera cu Mexicul, dar nu a luat măsuri în acest sens. În ultima perioadă, Guvernul de la Washington se confruntă cu un influx de persoane din America Centrală care traversează Mexicul pentru a ajunge în Statele Unite.

Opinia ta contează. Comentează!