Patrula Jurnal TV, 9 Ianuarie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Obținea credite pe numele unor persoane, care nici măcar nu erau în țară! Este vorba despre un individ de 33 de ani din Chișinău, reținut în flagrant în timp ce încerca să obțină încă un credit de 250 de mii de lei de la o companie de microfinanțare. Dacă vinovăția acestuia va fi demonstrată, suspectul riscă de la 7 la 10 ani de închisoare.

Mai mulți moldoveni au fost racolați de organizația Wagner să ucidă pentru bani. RISE-Moldova a obținut cea mai amplă bază de date cu numele mercenarilor Wagner, fiind identificați și nouă moldoveni. Lista conține nume, codul special de identificare, denumirea unității și pozițiile de luptă. Unii moldoveni, care apar în listă, nu se vor mai întoarce acasă, deoarece au fost uciși.

Procurorul general interimar Dumitru Robu a dispus începerea urmăririi penale pe cinci cauze penale în privința lui Igor Popa, șeful suspendat al Oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău. Toate cinci cazuri sunt cercetate în continuare de către procurorii anticorupție, fiind conexate la cauza penală inițiată în privința lui Popa în luna noiembrie trecut pe faptul îmbogățirii ilicite.

Opinia ta contează. Comentează!