Procurorul Octavian Iachimovschi, care conducea grupul de anchetă a fraudei bancare, a decis să se retragă
Justiţie 29 septembrie 2022, 17:24 | 890

Procurorul Octavian Iachimovschi, care conducea grupul de anchetă a fraudei bancare, a decis să se retragă din această postură. Informația a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Dumitru Robu a precizat că procurorul Iachimovschi a depus un demers, prin care cere să fie înlăturat de la conducerea grupului de urmărire penală. Motivul invocat de Octavian Iachimovschi este „imposibilitatea de a continua gestionarea grupului, din motive personale”.

Dumitru Robu a precizat că, deocamdată, nu a fost luată o decizie referitor la cine va lua locul lui Iachimovschi.

Octavian Iachimovschi este procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție din 2011. Anterior, a deținut funcția de adjunct interimar al aceleiași instituții, sub conducerea lui Viorel Morari, funcție din care a fost înlăturat în 2019, de către Alexandr Stoianoglo. Motivul anunțat atunci a fost faptul ca Iachimovschi să se concentreze pe dosarul ”frauda bancară”. Octavian Iachimovschi este procurorul care a obținut condamnarea judecătorului Gheorghe Popa, reţinut în flagrant de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie şi procurori cu 200 de dolari în toamna anului 2013.

Opinia ta contează. Comentează!