Jurnalul orei 15, 2 Iunie
Jurnalul orei 15:00 2 iunie 2021, 15:50 | 1000

Prezentat de Eugenia Apostu

Comisia Europeană a anunțat un plan de redresare economică pentru Moldova, care stabilește, pentru perioada 2021–2024, până la 600 de milioane de euro asistență macrofinanciară, subvenții și investiții. Despre aceasta a anunțat eurodeputatul român Siegfried Muresan. Finanțarea va fi mobilizată pentru investiții menite să scoată economia țării din criza provocată de COVID-19.

Astăzi se împlinesc cinci ani de la tragedia aviatică produsă la Haragâș, când un elicopter SMURD-Iași s-a prăbușit într-o pădure din raionul Cantemir. Toți cei patru membri ai echipajului - salvatori români, au murit. Primele ipoteze de atunci ale experților și procurorilor erau că elicopterul a căzut din cauza unei erori tehnice. Ulterior, convorbirile dintre piloți și turnul de control au arătat că pilotul a pierdut controlul asupra aparatului de zbor din cauza ceții și a ploii.

Apar noi detalii despre incidentul de ieri de la Edineț, unde un grup de tineri a huiduit-o pe șefa statului, Maia Sandu. Într-un reportaj realizat de jurnaliștii portalului NordNews se arată că la manifestația din Edineț au participat tinerii socialiști din Bălți și consilierul municipal al PSRM din Bălți, Veaceslav Jucov. Liderii PSRM nu au recunoscut oficial implicarea lor în această acțiune.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie