Primarul și-a așternut asfalt până la poartă, dar în centrul localității drumurile arată ca după război
Social 23 octombrie 2020, 17:24 | 17062

Scandal în satul Zahoreni, raionul Orhei. Primarul Vasilii Cojocari a fost luat la rost de mai mulți localnici, fiind învinuit că repară selectiv drumurile din localitate. Se aleg cu drum bun la poartă doar rudele acestuia, consilieri de aceeași culoare politică și câteva persoane care îl ajută la alegeri. Alesul local neagă acuzațiile. Jurnal TV a trimis o echipă la fața locului, care a constatat că, în timp ce mai multe drumuri din centrul satului arată ca după război, el, deși locuiește la marginea satului, are asfalt până la poartă.

VASILII COJOCARI, primarul satului Zahoreni: "După câte vorbiți, faceți o porțiune de drum cu asfalt, atunci cum rămâne cu drumurile care le-a spălat apa și le-a dus la vale, pietriș ce mai era. Aceștia sunt bani publici, nu? Un gospodar se cunoaște după poartă...Când facem reparație la casă, începem cu pereții și pe urmă punem niște ferestre noi. Da noi ce facem, punem ferestrele și se ruinează pereții. Facem reparație la drumurile care sunt, ca oamenii care merg să nu-și rupă mâinile și picioarele."

Alesul local neagă acuzațiile.

VASILII COJOCARI, primarul satului Zahoreni: "În anul 2020 am efectuat unele porțiuni de drum, iar anul viitor vor fi făcute celelalte. - Oamenii spun că le reparați selectiv. - Ascultă, oamenii spun că le-am rupt mâna la vreo trei persoane."

Deși locuiește la marginea satului, primarul și-a așternut asfalt până la poartă. Asta în timp ce mai multe drumuri din centrul localității sunt numai gropi.

VASILII COJOCARI, primarul satului Zahoreni: "Drumul care merge pe lângă mine este acum asfaltat. A fost asfaltat când Partidul Democrat era la guvernare. - Erați atunci primar? - Da, eram. Și acum sunt primar."

Doar că atunci era membru al Partidului Democrat, iar acum a trecut la PSRM. Primarul culoarea politică și-a schimbat, dar problemele satului rămân aceleași.

Ca să scape de furia sătenilor, primarul Vasilii Cojocari a promis că va organiza, în timpul apropiat, o adunare cu toți locuitorii satului.

Opinia ta contează. Comentează!