Patrula Jurnal TV, 2 Ianuarie
Patrula Jurnal TV 2 ianuarie 2022, 20:33 | 1354

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Igor Dodon s-a prezentat miercuri la Procuratura Generală, unde a fost chemat să dea mărturii în dosarul „Energocom”. Este vorba de schema, prin care bugetul de stat a fost prejudiciat cu circa 124 de milioane de lei, în 2008, când Dodon era ministru al Economiei. Dodon a fost obligat să se prezente la audieri ori de câte ori este citat de procurori. El zice că nu poartă nicio vină.

Un ofițer cu funcție de conducere din Inspectoratul General de Carabinieri a fost reținut într-un dosar privind falsificarea certificatelor de vaccinare anti-COVID. Alte 240 de persoane au statut de bănuit. Registratorii luau mită, până la cinci mii de lei, pentru un certificat. Potrivit Ministerului de Interne, cei implicați în rețea riscă până la șapte ani de închisoare.

Prima ședința de judecată, privind cauza penală de învinuire a procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo pentru depășirea atribuțiilor de serviciu a fost reprogramată pentru ziua de 1 martie 2022. Stoianoglo spune că nu a reușit să examineze rechizitoriul, chiar dacă procurorul de caz spune că i-a transmis materialele dosarului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie