Jurnalul orei 19, 18 Ianuarie
Jurnalul orei 19:00 18 ianuarie 2023, 20:35 | 855

Prezentat de Sofia Obadă

14 persoane au decedat, printre care un copil, iar altele 25 au fost rănite astăzi, în urma prăbuşirii unui elicopter în Brovarî, oraș din apropierea Kievului, anunță Serviciul Situații Excepționale din Ucraina. Toți cei care se aflau la bord şi-au pierdut viaţa. Printre victime este ministrul ucrainean de interne, adjunctul acestuia și secretarul de stat al ministerului. Autoritățile nu au, deocamdată, o versiune privind cauzele tragediei.

Germania va sprijini Ucraina, cât va fi necesar, a declarat cancelarul Olaf Scholz în această seară la Forumul economic de la Davos. Întrebat de ce Berlinul ezită să livreze Kievului tancuri Leopard, Scholz a răspuns că ”subiectul este în discuții cu aliații”. Ca războiul să se încheie, agresiunea Rusiei trebuie să eșueze, a punctat Scholz.

Președintele Maia Sandu a cerut la Forumul economic mondial de la Davos ca liderii lumii să continue să ajute Ucraina în contracararea agresiunii militare rusești. „Comunitatea internațională trebuie să ajute Ucraina să câștige acest război. Altfel, noi toți vom fi în pericol”, a declarat șefa statului, care a mărturisit că dacă Ucraina nu ar fi rezistat invaziei ruse, agresorii ar fi ajuns în câteva zile la Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie