Fostul deputat Sergiu Sârbu a fost eliberat provizoriu, sub control judiciar, pe un termen de 60 de zile
Justiţie 19 iulie 2022, 15:35 | 873

După ce a stat o lună și jumătate în izolator, iar apoi - mai puțin de o lună - în arest la domiciliu, fostul deputat Sergiu Sârbu a fost eliberat provizoriu, sub control judiciar. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chișinău pe 23 iunie, dar acest lucru a devenit cunoscut abia acum. Informația a fost confirmată pentru Jurnal TV de către reprezentantul Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Mariana Cherpec a precizat că decizia Curții de Apel Chișinău este irevocabilă și nu poate fi contestată cu recurs de către procurori. Sergiu Sârbu a fost eliberat sub control judiciar după ce, la începutul lunii februarie, procurorii anticorupție au efectuat mai multe percheziții la 13 ex-deputați, inclusiv Sârbu. Toți sunt vizați în cauze penale privind îmbogățirea ilicită, investigate în conexiune cu anchetele penale pe faptul coruperii unor deputați, în perioada regimului Plahotniuc, care și-au părăsit fracțiunea și au ajuns la PD. În cadrul dosarului, procurorii au aplicat sechestre pe bunuri în valoare de aproape șapte milioane de lei. Pe 29 mai curent, foştii deputaţi Artur Reşetnicov, Sergiu Sârbu şi Anatolie Zagorodnîi au fost eliberaţi din izolator şi plasaţi în arest la domiciliu.

MARIANA CHERPEC, procuror responsabil pentru comunicarea cu mass-media: "La 23 de iunie curent, Curtea de Apel Chișinău a admis recursul părții apărării și i-a aplicat fostului deputat Sergiu Sârbu măsura preventivă sub formă de eliberare provizorie, sub control judiciar, pe un termen de 60 de zile. Precizăm că în mai curent, magistrații judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, l-au plasat pe fostul deputat din arest preventiv - în arest la domiciliu, decizie care a fost menținută și de către Curtea de Apel Chișinău. Apoi, apărătorii acestuia au depus cerere de revocare a măsurii, care a fost respinsă de magistrații de la Ciocana, după care au depus recurs la Curtea de Apel Chișinău, care a admis recursul apărării și l-a plasat pe fostul deputat sub control judiciar."

Opinia ta contează. Comentează!