Noi imagini cu Dodon și Plahotniuc
Politic 5 iunie 2020, 19:11 | 2914

Deputații Iurie Reniță și Lilian Carp au făcut publice noi imagini de la întâlnirea dintre Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, despre care s-a vorbit anterior în societate. În video se vede cum cei trei notează o serie de declarații despre o așa-numită „coaliție constituțională” până în anul 2023. Solicitat să comenteze imaginile, Dodon a spus că sunt, cităm, „din aceeași partidă de șah dinaintea debarcării regimului oligarhic”.

În înregistrare se discută și despre Dmitri Kozak, fost vicepremier rus și actualul șef adjunct al Administrației Prezidențiale de la Moscova.

Drept reacție, Igor Dodon a declarat că ar fi, cităm, „imagini din aceeași partidă de șah dinaintea debarcării regimului oligarhic”.

DECLARAȚIA LUI IGOR DODON: Așa s-a jucat acea partidă de șah politic cu un adeversar periculos. S-a jucat abil, inteligent și cu șah-mat (checkmate) la final. Perdanții-oligarhi au rămas doar cu fuga și răzbunarea. Iar țara și cetățenii au avut de câștigat. // sursa. facebook.com

... a scris Igor Dodon pe poagina sa de Facebook. Iar într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale se spune că Alexandr Stoianoglo a dispus examinarea imaginilor noi în cadrul aceluiași proces penal, inițiat anterior, în baza denunțurilor depuse de liderul Platformei DA, Andrei Năstase, și deputatul Iurie Reniță. Cât despre faptul că Procuratura ar avea deja aceste imagini, procurorul-șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Sergiu Gavajuc, susține că nu are în prezent date despre deținerea vreunui stick cu astfel de informații, dar a inițiat un proces de verificare a acestei declarații. 

Opinia ta contează. Comentează!