Nicanor Ciochină rămâne în arest
Justiţie 4 martie 2024, 20:06 | 342

Nicanor Ciochină, primarul satului Boldurești, care a lovit mortal un adolescent de 14 ani în seara de 19 februarie, rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel Chișinău a respins demersul avocatului lui Ciochină de schimbare a măsurii preventive. Inculpatul a refuzat să se prezinte în instanță, invocând probleme grave de sănătate.

DUMITRU BULIGA, avocat: "- Consider că este inadmisibil într-o societate democratică să plasezi în detenție o persoană în lipsa mijloacelor de probă privind existența unei bănuieli rezonabile și în lipsa mijloacelor de probă care au proba cel puțin un risc."

Apărătorul lui Nicanor Ciochină declară că până acum nu a purtat discuții cu clientul său, pentru că acesta ar avea probleme grave de sănătate.

DUMITRU BULIGA, avocat: "- Cum se simte acesta și de ce a refuzat să fie escortat? - În continuare lui îi este acordată asistență medicală deși precară cum este acea asistență medicală el se simte rău. El are probleme cardiace, inclusiv hipertensiune arterială. Miza mea a fost ca instanțele naționale să respecte legea și Convenția Europeană."

Acuzatorul de stat spune că în prezent se efectuează și alte acțiuni de urmărire penală.

DUMITRU BARBAROȘ, procuror: "Învinuitul nu a fost audiat. Între timp au fost identificați niște martori care între timp au fost audiați, au fost ridicate anumite probe, obiecte care au fost expuse expertizei și sunt în proces de examinare. Expertiza medico legală și expertiza tehnică pe automobil, fiindcă au fost schimbate careva piese la automobil și trebuia efectuată expertiza de suprapunere a lor."

Nicanor Ciochină este învinuit că pe 19 februarie a accidentat mortal un băiat de 14 ani și a fugit de la locul faptei. Potrivit Poliției, înainte de a fi prins, primarul satului Boldurești ar fi încercat să ascundă urmele accidentului. Acesta a înscenat o altă coliziune cu implicarea mașinii deteriorate. Ulterior, polițiștii au reușit să-l rețină și pe complicele primarului. Este vorba despre un bărbatul de 47 de ani. Acesta l-ar fi ajutat să găsească o mașină identică celei implicată în accident. Tot el ar fi participat la montarea plăcuței cu numărul de înmatriculare pe o altă mașină. Complicele este medic stomatolog și a fost și el plasat în arest preventiv. Dacă va fi găsit vinovat, primarul satului Boldurești, Nicanor Ciochină, riscă până la nouă ani de închisoare. Înainte de a fi primar, Nicanor Ciochină a fost șeful Inspectoratului de Poliție Nisporeni, iar fratele acestuia este în prezent adjunct al șefului Procuraturii Nisporeni.

Opinia ta contează. Comentează!