Fii sănătos, 7 Februarie

Anul 2022 este anul în care pandemia Covid-19 ar putea lua sfarsit, iar varianta Omicron ar putea fi faza de final a pandemiei în Europa. Aceasta idee vine din partea directorului pentru Europa la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Hans Kluge. La fel, oficialul considera ca odată ce valul Omicron se va calma, vor exista câteva săptămâni de imunitate generală, fie datorită vaccinului, fie trecerii prin boală. Este astfel sau nu? Vom vedea. Cert este ca Covid-19 în RM continua sa provoace imbolnaviri in masa, avand zile in tara noastra si cu cateva mii de noi infectari.

Toți sunt în așteptarea evoluției Covidului în contextul Olimpiadei de Iarnă de la Beijing, care a început vineri. Beijingul face tot ce poate să împiedice situația în care evenimentul devine un focar de noi infectări care ar putea scăpa de sub control. În acest context, Republica Moldova a avut o încercare nereușită de a evolua pentru prima dată la o ediție a Jocurilor Olimpice în proba de ștafetă mixtă 4×6 kilometri. Asta după ce Maxim Makarov a fost testat pozitiv la COVID-19, informează Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova. Astazi vor concura Alina Stremous și Alla Ghilenko în proba individuală de 15 km.

Austria a devenit, vineri, prima țară din Europa care introduce vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 pentru adulți, după ce președintele Alexander Van der Bellen a semnat legea. Măsura privind vaccinarea obligatorie în Austria prevede că cei fără certificat de vaccinare sau o derogare ar putea fi sancționați cu amenzi pornind de la 600 de euro. Verificările privind vaccinarea obligatorie vor începe de pe 15 martie.

Femeile însărcinate și cei care nu se pot vaccina fără a-și pune în pericol sănătatea sunt exceptați de la lege, potrivit informațiilor de pe site-ul Ministerului Sănătății din Austria.

Opinia ta contează. Comentează!